Mi a homeopátia?

A HOMEOPÁTIA AZ ALTERNATÍV MEDICINA EGYIK ÁGAZATA


Az alternatív medicina a szokásos, „uralkodó” iskolamedicina vagy ún. akadémiai orvoslás mellett létező orvosi eljárások összefoglaló neve. Ide tartozik a homeopátia mellett a kínai orvoslás, az ayurvéda, a biorezonancia, az akupunktúra, a neurálterápia stb.


A HOMEOPÁTIA GYÓGYSZEREKKEL GYÓGYÍTÓ ÖNÁLLÓ ORVOSTUDOMÁNYI RENDSZER

A homeopátia gyógyszerek adására vonatkozó szigorú szabályok gyűjteménye. A homeopátiás szerek gyógyszernek minősülnek az egész világon. Orvostudomány, tehát nem pszichológia, nem nevelési módszer, nem asztrológia, nem karmatisztítás és nem energetikai kezelés. Alkalmas ugyanakkor megelőzésre számtalan krónikus betegség és állapot veszélye esetén. A homeopátiás szereket Magyarországon nem gyártják, ezért a homeopata orvosok és a gyógyszertárak külföldről szerzik be őket.

A HOMEOPÁTIA JELEN HELYZETE MAGYARORSZÁGON

Miniszteri rendelet alapján Magyarországon a homeopátiát csak orvosok végezhetik.

A homeopátia 1991-ig tiltott módszer volt. Ekkor a tiltást feloldották, és azóta hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend és egyre több orvos végzi el a műveléséhez szükséges tanfolyamokat.
Homeopátiás rendelések jelenleg magánorvosi keretek között érhetők el.
A társadalombiztosítás egyelőre sem a homeopátiát, sem a homeopátiás gyógyszereket nem támogatja. A működő egészségpénztárak jó része azonban megtéríti a homeopátiás orvosi viziteket és a gyógyszereket.


MILYEN BETEGSÉGEK GYÓGYÍTÁSÁRA ALKALMAZHATÓ?

A homeopátia a legtöbb akut és krónikus betegségben alkalmazható, akár van látható szervi elváltozás, akár nincs. Csecsemőtől az aggastyánig, terhesség alatt, sőt állatoknál is kiváló eredmények érhetők el harmonikus, tartós gyógyulást, illetve egészségi állapot javulást hozva. A legjobb eredményeket visszatérő légúti és húgyúti fertőzések, allergia, hormonális panaszok, fejfájás, különböző eredetű bőrbetegségek területén érjük el. Alkalmazható azonban egyéb krónikus betegségeknél is, a hagyományos gyógyszerek és kezelési módok helyett vagy azok kiegészítéseképpen: alvászavarok, viselkedészavarok, emésztési rendellenességek igen széles skálája tartozik ide. Nem a klinikai diagnózis a mérvadó, hanem a páciens általános erőnléte, vitális állapota.

 


Previous page: Homeopátiás gyógyszerek
Következő oldal: Képgaléria